Namai,  Virtuvė

Labai šokoladinis pyragas, kuris norėjo būti tortu

Laisvu laiku kai nedirbu, negalvoju apie gėles, neišvengiamai kartas nuo karto atsiduriu virtuvėje. Tie kas mane pažįsta, tai žino, kad labiau už rimtą maistą mėgstu kepti pyragus, o dar įdomiau, kad ne taip jau juos pati ir mėgstu valgyti, bet namuose visada yra kas suvalgo kepinius už mane, tai kodėl nesinaudoti proga ir kartais nepaeksperimentuoti :).


Šiandien pasidalinsiu laaabai skanaus pyrago, kuris pagal originalų receptą turėjo būti tortu, nes prie biskvitinio pagrindo jam priklausė dar šokoladinis kremas, kurio atsisakiau, nes man pasirodė, kad tikrai gana ir pyrago versijos šiuo atveju. Šį pyragą kažkada paragavome pas draugę, kuriai šiaip jau jis nepatiko, bet mes likome sužavėti, tad namuose pabandžiau jį išsikepti, tada dar kartą pabandžiau, biškeli pakeičiau ir dabar jis toks top pyragas mūsų namuose.

Dar vienas šio pyrago pliusas, kad jis veganiškas, tad produktai ištikro labai paprasti. Dažniausiai aš jų visuomet turiu namuose, tad užsimanius ir nepatingėjus pakankamai greitai galima jau džiaugtis labai šokoladiniu pyragu.

Taigi šiam pyragui išsikepti Jums reikės:

360 ml sojų ar migdolų pieno. Pati dažniausiai naudojų ryžių;
2 a.š. obuolių sidro acto. Pati naudoju tiesiog obuolių actą, taip pat puikiai tinka;
1 ir 1/4 puodelio nesaldintos ar silpnai saldintos obuolienės;
120 ml stiprios kavos;
160 ml išlydyto kokosų aliejaus, vynuogių kauliukų, rapsų arba saulėgražų aliejaus;
2 a.š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus;
320 g miltų (naudojau speltos);
200 g rudojo cukraus;
96 g kakavos;
2 a.š. sodos;
1 a.š. kepimo miltelių (arba 1/2a.š. sodos);
1/4 a.š. druskos;
sauja graikinių riešutų (nebūtina);
kuo juodesnio šokolado apliejimui (nebūtina);

Gaminimo eiga:

Įkaitiname orkaitę 180°C ir kepimo formą lengvai patepame aliejumi ir apibarstome kakava.
Dideliame inde sumaišome augalinį pieną su obuolių sidro actu ir paliekame kelioms minutėms. Po kelių minučių supilame aliejų, kavą, vanilės ekstraktą, cukrų ir obuolienę, tada labai gerai išplakame.
Sumaišom miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius ir druską, supilame į paruoštą tešlą ir viską labai gerai išplakame su mikseriu, kol nebelieka miltų gabalėlių. Jei neturit mikserio, tuomet miltus geriau persijoti per sietelį. Galite paragauti tešlą ir pažiūrėti ar jūsų skoniui užtenka saldumo.
Suberiame susmulkintus riešutus ir įmaišome juos į tešlą.
Kepame 25-35 minutes, priklausomai nuo to kokio dydžio yra jūsų kepimo forma. Ar iškepė patikriname dantų krapštuku, įbedus jį į centrą, jis turi išsitraukti švarus.


Pyragas labai drėgnas ir klampios konsistencijos, panašus labai į brownie.

Išsikepus pyragą belieka pasigaminti kavos ir mėgautis akimirka. Pabandykit, nenusivilsit ;).

Bendraukime ir socialiniuose tinkluose!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *